fbpx
Home Bestemmingen Cappadox Festival in Cappadocië

Cappadox Festival in Cappadocië

door Margreet Rotte

Cappadocië is een prachtige streek die je eigenlijk gezien moet hebben. Niet voor niets is het al sinds 1985 Unesco werelderfgoed. Nu is er nog een extra reden om dit mooie gebied te verkennen: Cappadox Festival. Een festival waar je je vanaf zonsopgang tot diep in de nacht kunt vermaken. Er is ontzettend veel te doen: van creatieve workshops tot concerten, van yoga tot wijnproeverijen en van wandeltochten tot picknicks. Zeker met een gunstige koers van de lira, heb je als buitenlandse bezoeker heel veel lol voor een gunstig tarief. Gaat dat zien!

Praktische info Cappadox Festival

Turkse vrienden attendeerden me op Cappadox Festival: ‘echt wat voor jou’. Dat hoef je me dan geen 2 keer te zeggen. Ik boekte direct een ticket en een pension. Vlieg je rechtstreeks naar Cappadocië, dan zijn Nevşehir of Kayseri de dichtstbijzijnde luchthavens. Zeker als je meer dagen naar Cappadox Festival gaat, is een passe-partout veel voordeliger. Er zijn 4 verschillende soorten tickets. Binnen het ticket dat je koopt, mag je aan een aantal activiteiten deelnemen. Zodra het festivalprogramma er is, maak je dan je eigen programma. Ik vind de Cappadox website persoonlijk niet het meest handig, dat is jammer.

Veelzijdig festival

Cappadox Festival vindt grotendeels plaats in Uçhisar en Göreme, het toeristisch hart van Cappadocië. Daar vind je ook de meeste overnachtingsmogelijkheden. Tussen de verschillende festivallocaties organiseert het festival busvervoer, dus je komt gemakkelijk van de ene plek naar de andere als het niet op loopafstand is. De variëteit aan activiteiten is echt enorm. Je kunt met zonsopgang een stiltewandeling of concert bijwonen, maar ook tot diep in de nacht uit je dak gaan op de muziek van veelal Turkse bands. En tussendoor pik je nog een mountainbike- of wandeltocht met gids mee. Of je woont een van de vele andere activiteiten bij.

Wat is er te doen op Cappadox Festival?

In 2018 had ik een ticket voor omgerekend € 100,-. Daarvoor mocht ik 4 dagen naar vrijwel alle avondconcerten in Uçhisar en Göreme. Plus deelnemen aan een yogasessie, een outdooractiviteit en de picknick. Daarnaast is er ook nog een aantal gratis sessies, zoals creatieve workshops in het festivalhart of tentoonstellingen. Daar is ook een gezellige bazaar met allerlei kraampjes met vooral handgemaakte spullen en food trucks.

Betoverend Cappadocië

Cappadocië is betoverend. Het lijkt wel een soort buitenaards landschap. En als je in die setting dan concerten bijwoont of aan yoga doet, is dat dubbel speciaal. Het is natuurlijk ook super om door de valleien te wandelen of te fietsen. De sfeer is heel erg relaxed. De festivalbezoekers op Cappadox zijn voornamelijk Turken in de leeftijd van 20 tot 50. Het festival is kleinschalig en daardoor ook nog niet ‘over’georganiseerd waardoor het allemaal nog lekker knus is. Zelfs tijdens de grote concerten ’s avonds word je niet geplet in een mensenmassa.

Ga ook naar Cappadox Festival!

Ik ben nu 2 keer bij Cappadox geweest en ik vind het er echt super! Er is niet echt een vaste datum wanneer het festival plaatsvindt. In 2017 was het eind mei, in 2018 half juni, omdat het tot die tijd ramadan was. Maar volg Cappadox Festival op social media, dan ben je altijd op de hoogte. In 2019 maakte de organisatie van Cappadox helaas bekend dat het een tweejaarlijks festival gaat worden. De eerstvolgende Cappadox vindt in 2020 plaats.

Ook interessant voor jou

Geef een reactie