fbpx
Home Over mij en mijn blog

Over mij en mijn blog

Turkeytraveller Margreet en Crazy Ali in Ortahisar

Hoşgeldin oftewel welkom op Turkeytraveller. Ik ben Margreet en Turkije is mijn favoriete vakantieland. Ik deel mijn passie voor dit bijzondere land hier graag met jou. Turkije is namelijk veel meer dan zon, zee en all inclusive resorts. Op Turkeytraveller neem ik je mee naar de mooie natuur en laat je kennismaken met de gastvrije inwoners. Al je inspiratie voor jouw reis naar Turkije vind je hier.

Het begon met een Blue Cruise

In 1998 maakte ik voor het eerst kennis met Turkije. Als 23-jarige reisbureaumedewerker ging ik een week op Blue Cruise. Dat is een vaarvakantie langs de kust. En aansluitend een week zon, zee en strand in Marmaris. Ik vond het er leuk, maar niet heel bijzonder. Tot ik een paar jaar later naar Dalyan ging. Een klein dorp in een rivierdelta.

Turkije is verslavend

Die vakantie naar Dalyan was het begin van een verslaving. Zo kan je het gerust noemen. Sindsdien ben ik minimaal 2 keer per jaar in Turkije. En meestal is Dalyan de uitvalsbasis. Mensen die mij kennen vragen ook meestal niet ‘waar ga je naartoe op vakantie?’ maar: ‘wanneer ga je weer naar Turkije?’. Ondanks dat ik er al zo vaak geweest ben, verveelt het nooit. Iedere keer ontdek ik weer nieuwe dingen en ontmoet ik nieuwe mensen. En ja, ik voel me er altijd veilig. Ook als ik alleen reis.

Inspiratie op Turkeytraveller

Waarom ik me in Turkije zo thuis voel? Da’s lastig uit te leggen. Maar hier deel ik mijn leukste ervaringen,  handige tips en mooiste foto’s met jullie.  Met als doel zoveel mogelijk mensen te inspireren. Natuurlijk is er niks mis met een vakantie in een all inclusive hotel. Maar wil je het land en de inwoners echt leren kennen? Dan zijn er zoveel mooie plekken en leuke activiteiten te bedenken. Het zou zonde zijn om dat niet te delen.

Ondertussen werk ik niet meer op het reisbureau maar bij een verzekeraar. Met mijn kat Tama woon ik het leukste straatje van Middelburg. Ik hou van wandelen, fietsen, yoga, lezen en de bios.